Etapa 006

Diumenge, 10 de juny de 2018

Tossa de Mar – Llagostera (Camping Ridaura)

25,39 Km

 

El meu bon amic Joan Ródenas, company i mestre del taller d'escriptura, ha enviat aquest vers:

Silencio en la noche
ya todo esta en calma
el músculo duerme
la ambición descansa.

M'ha semblat molt adient, encara que no sé si ho ha fet expressament. Això és el que busquem cada nit, el silenci i el repòs nocturn dels nostres músculs. L'ambició s'apaga a la nit, però retorna al matí. Cada dia estem començant més d'hora les etapes. Ho fem abans de les set. Això ens permet aprofitar la fresca del matí (encara que aquests dies son força frescos), intentar evitar les pluges (que no paren) i arribar d'hora al lloc d'allotjament que ens permet descansar (disfrutem de les migdiades) i dedicar-nos a recopilar informació gràfica i escriure les ressenyes.

L'etapa d'avui ha suposat una visió diferent de l'interior de la Costa Brava (Serra de les Gavarres). Molt diferent a la impressió que vàrem tenir al creuar Lloret. Aquí hem gaudit ràpidament, a l'allunyar-nos de Tossa de Mar dels immensos boscos de sureres. Hem culminat molt aprop del puig de les Cadiretes per després baixar de forma continuada fins a la vall del riu Ridaura, al terme de Llagostera (ens allotgem al càmping Ridaura). Hem anat ràpids per pistes i petits corriols, amb vistes cap al mar per sobre de Sant Feliu de Guíxols, i de nou el nostre àngel protector ens ha protegit de les pluges malgrat l'amenaça continuada incloent trons i llamps per sobre del mar. Territori feréstec, poc transitat i ara ja descansem per fer demà una etapa maratoniana que hem hagut de reajustar. És una pena que aquest GR-92 no ofereixi més possibilitats pels caminants. Segons l'encarregat del càmping, hi ha poca demanda. Quina pena! Ens perdem conéixer aquesta Catalunya litoral.

En resum, acabem la primera setmana amb més de 150 km recorreguts i 4000 m de pujada acumulada.


100 FitesComment