GR 92 etapes 000 a 011

ETAPES 000 – 011

Diumenge 3 de juny – Diumenge 17 de juny de 2018

GR-92 Barcelona – Banyuls de la Marenda

291 Km

 

La ruta “100 fites per a la desconnexió” té dos objectius en el traçat: sortir i tornar a casa i fer íntegrament l'itinerari que travessa els Pirineus per les dues vessants. El GR-92 uneix Barcelona amb l'inici del GR-10 a França. Això suposen quasi 300 Km caminant. Encara que allarga dues setmanes la ruta, també ha estat una manera d'adaptació i preparació física i mental. Començar directament els Pirineus comportaria una preparació prèvia. Aquest GR-92 ens ha deparat moltes sorpreses. La principal ha estat conèixer les serralades litorals en profunditat. Viure la solitud i la frondositat dels boscos que acullen, tot i estar sempre molt a prop de zones molts habitades i urbanitzades. La part més decebedora ha estat veure, també, la degradació de zones costaneres especialment a la Costa Brava, i que mai més es podran recuperar. Han estat algunes de les etapes llargues, amb desnivells moderats, però que alguna vegada acumulaven força metres. També gaudir de vistes inèdites sobre el mar i l'interior. Una Catalunya inèdita. El GR-92 es va fer aprofitant les Olimpíades de 1992, però creiem que actualment no es promociona. Un punt a part és l'hotel GR-92 a Torroella de Montgrí. Aquesta és l’altra part feble, la dificultat per trobar llocs de suport en forma d'allotjaments i de restauració o de compres. Si ho vols fer, t'has d'apartar bastant del traçat i afegir uns quants kilòmetres de més.

En resum, una grata experiència que ens ha permès entrar en l'ambient de les 100 fites.

 
GR 92 2400 a.jpg
 

Per poder-lo veure bé es recomana jugar amb la velocitat i el zoom