Etapa 005

Divendres, 8 de juny de 2018
Tordera – Tossa de Mar
29,67 Km

 

A la pel.lícula Forrest Gump, el protagonista, interpretat per Tom Hanks, es posa a córrer i decideix creuar els Estats Units de costa a costa. Sense que ell ho pretengui, molta gent es va afegint i corren amb ell. Avui ens ha passat una mica el mateix. Quatre bons amics de Tarragona que organitzen excursions els divendres s'han ajuntat amb nosaltres. En Dalmaci, l'Andreu, el Quico i en Jaume Calmet han fet aquesta llarga etapa amb nosaltres. Una vegada ja hem superat els primers 100 km de ruta i travessat  el riu Tordera, entrant a la província de Girona, la ruta ha transcorregut per la Costa Brava passant per Lloret i finalitzant a Tossa de Mar. La primera part la ruta va per l'interior seguint pistes entre zones boscoses de sureres, algunes d'elles cremades però que semblen haver-se recuperat bastant. Desprès de travessar Lloret de Mar i haver tastat l'ambient turístic, amb una platja de gom a gom, el cami s'allunya i ressegueix durant una estona un camí de ronda a tocar al mar. Aquesta ha sigut la part més vistosa i que ens ha compensat del turisme ferotge. Després el GR-92 va creuant urbanitzacions i pujant i baixant cap a les diferents cales. Finalment, a la vista ja de Tossa, una pista mena ràpidament cap al centre de Tossa fins a arribar a la platja. Allà hem dinat plegats i ens hem acomiadat, ja que ells, a diferència de la pel.lícula de Forrest Gump, no ens seguien sinó que se'n tornaven a Tarragona. Moltes gràcies, penya de l'Avellana!!!. Ens ho hem passat molt bé amb vosaltres i us convidem a seguir quan vulgueu.


Allotjament etapa 005 Can Cadiretes


Arribem a Tossa de Mar i després de dinar amb la penya de l’Avellana de Reus, ens venen a buscar la Montse i la Maite. La casa està situada en una urbanització depenent del terme municipal de Llagostera, la Font Bona, i ens costa una mica de trobar. L'entorn de  cases és una mica caòtic, amb pinta d’estar mig acabades la majoria d'elles o de construcció diriem NO molt legal. Arribem al nostre destí i ens espera la propietària de la casa, molt amable. La casa està molt bé, neta, cuidada amb tot tipus de serveis incluint rentadora i estris de cuina. 4 habitacions, dos lavabos amb dutxa, cuina i sala gran. A l’exterior una piscina prou xula i dues taules, una de pícnic al Sol i una altra de més qualitat en fusta massissa. Anem a un Consum de Llagostera  comprem 4 coses per sopar i esmozar
Sopem amanida i truita de patates made in Carmen feta a casa. Dormim d'una tirada. Fem rentadora roba bruta. Cap al migdia anem en cotxe a Bagur, Sa Tuna i dinem al Hotel Satuna. Lents com sempre. Ens atén una noia oriental amb qui hem de parlar en anglès (¿?). Entrants correctes i arròs negre de plat principal. En general qualificació regular. Lloc espectacular davant del Mar pero servei  i menjar justets
Anem cap a Begur a passejar. Les cases dels indianos son espectaculars, en el centre històric, amb dues grans torres de defensa. Botigues molt “chics” on M&M acaben comprant alguna peça de roba. En Jaume i jo ens rehidratem. Tornem a Can Cadiretes i fem sopar de les sobres d'aquest dos dies. A la casa li posariem un 4,5 sobre 5. L'Hotel Satuna manté la línia dels darrers anys, lloc devant del mar molt bo, però cuina i especialment servei molt millorable. Només hi tornaré a dinar si no em queda més remei. Tenim per devant 25 kms llargs fins el camping Ridaura durant el diumenge.