Etapa 037

Dimecres 18 de juliol de 2018

Lac de l'Oule – Barèges

22,1 Km

 

Avui ha sigut una etapa més relaxada que la d'ahir. De bon matí, encara fosc, amb una bona fresqueta hem començat a enfilar el primer coll, el d'Estoudou (2260), una pujadeta de només 400 metres que comparat amb el que vàrem fer ahir, res a veure. A l'arribar al coll, amb el sol que ja s'havia aixecat, ens hem adonat d'estar immersos en el bell mig del massís del Néouvielle. Aquest massís té la característica de tenir cims de més de 3000 metres però que no formen part de la línia fronterera, per tant estan íntegrament dins de França. Hem pogut reviure la campanya que vàrem fer en aquesta zona fa uns anys amb membres de la família Cáceres i Canet acompanyats pel nostre inseparable i incondicional Jordi Matias. Vàrem pujar al pic de Néouvielle i el Marcel i Ferran Cáceres amb el Jordi van pujar al Pic Long, el més alt del massís i amb un grau de dificultat important. Ells se'n recorden. Des del coll hem anat reconeixent la major part del cims, però de nou em costava de reconèixer les muntanyes que donen al vessant aragonès i que des de l'altra banda tan bé reconec. Des d'aquí hem anat a buscar el llac d'Aumar. Aquesta zona també es caracteritza pels molts estanys que hi ha. Una vegada allà, ens tocava ascendir al col de la Madamète (2509 metres) i punt més alt de tot el GR-10 si exceptuem el cim del Canigó que nosaltres vàrem fer de més a més. Ens hem trobat molta gent. És a ben segur el lloc on més muntanyencs ens hem trobat. Des d'aquí hem baixat per la llarga vall d'Aigues-Cluses, fins a arribar a la carretera que puja al Tourmalet, molt frequentada, pistes d'esquí i un gran pàrking. També hem pogut veure de ben aprop les instal·lacions del Midi de Bigorre. D'aquí seguint per la carretera hem acabat a Barèges. Al cap de una hora d'haver arribat ha començat a ploure.

En resum un dia molt agradable per la meteorologia, les grans vistes del massís del Néouvielle i amb una exigència menor, tot i que hem fet uns 900 metres de pujada i 1500 de baixada.


Allotjament etapa 036 Réfuge lac de l'Oule

Situat per sobre de la presa de l'embassament del mateix nom, és un refùgi clàssic amb una gran terrassa, un mejador/bar interior ampli. Una zona per sabates i motxilles amb lavabos i rentamans. Al pis superior hi ha habitacions de 2 places. Dutxes i lavabos per homes i dones. Ens reben i ens ensenyen l'espai. Wifi lliure. Acabem restes de menjar i una cervesa. Descansem 45 minuts. A les 19, teòricament, sopar però el retarden a les 19:30 perque un parell de randonneurs que venien de Barèges van amb retard. Sopa amb una amanida freda d'arròs i tomàquet i de plat principal espaguettis amb salsa de pot i formatge ratllat. Postres amb fruita (poma i fruites desconegudes sosses) a trossets. Bastant deficient per ser el sopar d'un refùgi on hi s'hi arriba en cotxe. Refresca bastant doncs estem a 1800 metres. Dormim i al matí esmorzar convencional. Demanem un picnic que és bastant complet. En resùm instal·lacions 4,5/5 , atenció personal 4,2/5. menjar / sopar molt deficient (suspès aquest apartat).