Etapa 074

ETAPA 074

Diumenge 2 de setembre de 2018

Pàrquing Pierró – Dorve

16,3 Km

Avui hem entrat al Pallars, probablement una de la comarques catalanes més despoblades i amb pobles abandonats o mig abandonats. Avui era una etapa de transició per travessar la vall d'Àneu. El dia ha acompanyat amb una meteorologia excel·lent, fins i tot calorosa sobretot perquè l'alçada era molt inferior a la de les darreres etapes. Hem sortit del pàrquing Pierró i hem baixat fins a Espot on ens hem aturat a prendre un cafè. Eren les nou del matí i el poble, d'on surten els taxis que pugen fins a Sant Maurici, estava encara sense gaire moviment. Hem baixat per un camí al vessant dret que ens ha portat en pocs kilòmetres a creuar a la carretera que puja cap a Espot, i per un corriol hem anat cap a la Solana d’Estaís, el primer dels petits poblets que hem trobat. El camí va per sobre d'una carretera molt maca que arriba fins a València d'Àneu unint el d’Estaís amb Jou i després Son. Petits poblets pallaresos on encara hi viu gent. Si teniu l’oportunitat, encara que és una carretera amb moltes corbes, és molt recomanable per les vistes que té. Nosaltres hem resseguit un altre corriol a la sortida d’Estaís primer i després la mencionada carretera fins a Jou. Des d'allà un camí antic baixa cap a La Guingueta, lloc on ens allotgem. Com que l'etapa de demà, son dues en una i hem arribat d'hora, hem avançat una part pujant al poblet de Dorve, més de 400 metres per sobre de la Guingueta. El corriol va creuant la carretera que puja. Hem arribat i la sorpresa ha sigut que aquest sí que està abandonat. Bé, només hi viu una persona que fa anys que hi viu en unes condicions que semblen més la de Robinson Crusoe. Després un taxi ens ha baixat i demà reprendrem al mateix punt.

En resum una etapa tranquil·la, de la que hem gaudit del bon temps, les vistes i conèixer poblets petits bastant aïllats i que són vestigis d'una història rica i sovint convulsa. Ara tranquil·litat.