Etapa 094

Dimarts 25 de setembre de 2018

Bàscara – Sarrià de Ter

28,8 Km

El suport per part d'amics, coneguts i familiars ha sigut fonamental en l'assoliment de les 100-Fites, tal com ja he explicat en anteriors ressenyes. La utilització de vehicles que ens deixessin i ens recollissin en altres punts de la ruta, ha contribuït en les condicions de descans després de quasi 4 mesos. Avui 25 de setembre, la Montse ha recollit el cotxe que utilitzàvem, un Mitsubishi Montero, després de moltes vicissituds quan el 31 d'agost va tenir una avaria a Gistaín per un problema amb l'oli. Aquell dia, un divendres de final d'agost, ens vàrem posar en contacte amb el servei d'assistència en carretera de la nostra companyia d’assegurances, Zurich, perquè es fes càrrec del trasllat del vehicle avariat. Inicialment la companyia només el traslladava 200 Km fins a un taller. Per això el vehicle va ser remolcat fins a Ainsa. Allà, la companyia ens va demanar que triéssim un taller que fes un diagnòstic de l'avaria. Jo estava en plena travessa a cavall entre Osca i Lleida i la Montse se'n va tornar a Barcelona ja que havia de treballar. Per tant el contacte només podia ser telefònic tant amb la companyia com amb el taller. El nombre de trucades tant per part d'ella com meva, sovint enmig d'alguna etapa, van ser innombrables. Les persones que ens atenien cada vegada eren diferents. Jo vaig arribar a comptabilitzar fins a 9. I cada vegada les instruccions i interpretacions de la pòlissa eren diferents. Els hi demanàvem que el cotxe es traslladés a Barcelona. El taller d'Ainsa va haver d'enviar fins a dos documents per correu electrònic. Mentrestant el cotxe seguia immobilitzat i nosaltres lluny. Els hi dèiem a la companyia que entenguessin la nostra situació i facilitessin els tràmits. Per fi, fa 10 dies van autoritzar el trasllat, que donat que el transport es devia fer amb un remolc que havia de portar més cotxes, va trigar 5 dies més. Per fi va arribar a Barcelona i avui se'ns ha entregat el vehicle reparat, 26 dies després de l'avaria. Com podeu imaginar tot plegat ha sigut un trastorn i no hem pogut comptar amb el Mitsubishi que ens era molt útil per les combinacions muntanyenques.

Avui l'etapa era una continuació de la d'ahir. Prop de 30 Km per terreny bastant pla travessant l’Alt Empordà, el Pla de l'Estany i el Gironès. Hem passat petits poblets: Orriols, Viladasens, Cervià de Ter i Medinyà. Afortunadament, no hem fet tanta carretera com ahir i ha fet menys calor. Els darrers 10 kilòmetres han resseguit el riu Ter fins a arribar a Sarrià de Ter. Com sempre, no ens hem trobat amb ningú, la senyalització del camí de Sant Jaume ha sigut correcta, tot i que a l’acostar-nos al Ter, enmig de camps de pollancres, les hem perdut. Un home (l'únic que hem trobat) ens ha ajudat a trobar-lo. Estem a les portes de Girona.

En resum, etapa llarga amb poc desnivell, creuant petits poblets i acabant amb el seguiment del Ter pel marge esquerra.


Allotjament etapa 087 a 093 Can Canet. Vilajuïga

Ja vàrem comentar aquest allotjament en l’anada abans de pujar cap a Banyuls i començar el GR10 (fa més de tres mesos). És una casa antiga situada al bell mig del poble. Aquesta vegada hi pernoctarem una setmana gràcies a què el nostres amics Juli i Montse que viuen a la Jonquera, vindran cada dia a Vilajuïga a quarts de set de matí per acompanyar-nos al punt de sortida i per recollir-nos quan arribem al final d’etapa i tornar-nos a Vilajuïga. Com ja vàrem dir en la crònica d'anada en aquesta casa estem molt còmodes i podem fer compres per logística alimentària amb facilitat. Aquí pernoctarem a les etapes de Maçanet de Cabrenys, La Jonquera, Espolla, Llançà, Cadaqués, Vilajuïga i Pontós. Vilajuïga està molt ben situada per fer aquests trasllats a aquests punts. En Juli i la Montse ens faran els trasllat fins dimecres i a partir de dijous ho faran la Montse i la Maite que ens faran aquest gran ajut. Lloc 5/5 i atenció 5/5. Aquesta crònica serà la que té lloc des de l’etapa 87 fins a la 93.