Etapa 095

Dimecres 26 de setembre de 2018

Sarrià de Ter – Anglès

22,7 Km

 

Tot i que tenim la sensació permanent que això ja s'acaba, no baixem la guàrdia perque encara ens queden etapes fortes. Aquestes darreres etapes, incloent la d'avui, han sigut etapes molt planes, encara que llargues, però que les hem sentit lleugeres. En total hem fet més de 80 Km en tres dies. Ara ens queden tres etapes muntanyoses, ja que la Catalunya interior és força agresta. Avui ha estat l'etapa amb menys desnivell perquè consistia en seguir el camí de Sant Jaume que vàrem prendre a Vilajuïga però que en el tram que va des de Girona segueix la via verda que ve d'Olot. Ha sigut una etapa molt urbana ja que travessar Sarrià de Ter i Girona, encara que hagi sigut per la Devesa, ens ha immers en el món urbà que ja teníem oblidat: cotxes, entrades d'escoles, autobusos, etc... Ens ha cridat l'atenció que entre Girona i Salt hi ha un munt d'horts urbans. Després uns 15 km de via verda, amb una alta circulació de bicicletes que potser no consideren prou als vianants. Però també gent gran que deu tenir l'hàbit de caminar. El Ter no es veu gaire, però sí la gran quantitat de canals i vies d'utilització de l'aigua. Està clar que el Ter és font de vida pels seus voltants. Hem anat ràpid, sense calor, i fins i tot amb quatre gotes, imprevistes, que ens han caigut quan hem arribat a Bescanó.

En resum, etapa llarga (22 Km) resseguint el Ter i molt acompanyats i trajecte urbà. Demà afrontem de nou la mitja muntanya i amb desnivells.


Allotjament etapa 094 Hotel Palau Girona. San Julià de Ramis

Típic hotel a peu de carretera per gent de pas i negocis. Arribem a les 13:45 i l’habitació encara no està a punt. Dinem a un restaurant/bar veí concertat amb el mateix hotel un menú amb verdures, llom a la planxa i síndria (10 euros) amb prou qualitat. Tornem a l’hotel cap a les 15:00h i després d'uns minuts d'espera ens donen habitació, però amb un sol llit ja que se’ls hi han exhaurit les habitacions de dos llits. Dutxa WC correctes. Fem bugada i aprofitem un escalfador de tovalloles per eixugar la roba. Com estem al final de la travessa aprofitem la tarda i a uns 150 metres del Hotel trobem una perruqueria on ens tallem els cabells per un preu molt econòmic. Al vespre tornem al mateix restaurant i repetim menú a 10 euros amb amanida, pollastre al ajillo i iogurt. Donen esmorzar a partir de les 7:00 i aprofitem un bufet molt complet amb truita de patates, embotit, pastes, pa amb tomata, cafè amb llet i sucs de fruita. Total habitació i bufet esmorzar pels dos 87 euros. Un preu excel·lent per la qualitat. A les 7:25 sortim cap a Sarrià de Ter.

Lloc 4,8/5 i atenció 4,8/5.