Etapa 096

Anglès – Sant Hilari Sacalm

24,3 Km

Ja ve tot de baixada! Això ens ho dieu molts. El que si és cert, més que la baixada, és que tenim ja la sensació d'estar acabant. Ens queden 4 etapes a hores d'ara. Les etapes que ens queden no són un simple passeig, però el saber que en tres dies ja estarem a Barcelona ens ho fa prendre d'una altra manera. Avui d'entrada ja teníem una pujada, d'uns 700 metres. L'etapa d'avui l’hem dissenyat per enllaçar el camí de Sant Jaume que seguíem per la via verda amb el GR-83 que va del Canigó a Mataró. No hi plànols bons d'aquesta zona, així que hem seguit ressenyes de wikiloc. Hem pujat fins a l'ermita de Santa Bàrbara (858 metres), lloc esplèndid amb unes vistes tant cap a la plana del Gironès com cap al Pirineu. També distingíem el Pedraforca i el Cadí. A l'arribar d'hora, just després de la sortida del sol, la llum era increïble. Adossat a l'ermita hi ha un refugi lliure d’on hem sentit algunes veus. Hem esmorzat i ràpidament hem seguit carena avall en direcció al coll de Ruscall. En aquesta zona s'entrecreuen diferents rutes: el GR d'en Serrallonga i la ruta de les 10 ermites que inclou esglésies dels termes d'Anglès, Santa Coloma de Farners i Osor. Al final, amb els pals indicadors hem anat prou bé, ja que havíem d'anar a l'ermita de la Santa Creu d'Horta. Passat el coll, hem seguit una pista–sender que no tenia pèrdua. Ens hem trobat en ple cor de Les Guilleries, amb boscos d'alzines, roures i castanyers. Ens ha cridat molt l'atenció la quantitat de castanyes que hi havien per terra. Han sigut més de 8 km, quan el camí ha creuat un rierol i he passat pel peu d'un arbre catalogat com a monumental: el roure de ca n’Iglésies. Poc després hem arribat a la recollida ermita de la Santa Creu d'Horta, de construcció relativament moderna i amb una cosntrucció adossada. Després hem anat cap al Sobirà, una masia enorme on hi ha un restaurant, que malhauradament estava tancat. A partir d'aquí hem seguit una pista àmplia i força transitada per camions (van a una planta embotelladora) d'uns 9 km fins arribar a Sant Hilari Sacalm.

En resum, una etapa dissenyada per les 100 Fites que ha tingut una primera part molt interessant i que ens ha permès palpar l'ambient de les Guilleries, i una segona d'una pista polsegosa fins arribar a Sant Hilari.


Allotjament etapa 095. Hostal Tarrés Anglès.

Arribem aviat sobre les 12:00 i ens donen habitació. És un hotel al bell mig del poble. Una mica ranci. Habitació amb dos llits WC, lavabo i dues finestres. Al pis de sobre hi una àmplia terrassa on podem estendre la roba després de fer bugada. Al migdia fem menú de 11 euros amb amanida, conill a la brasa i iogurt. Fem volta pel poble a la tarda. Vespre sopem menú pel mateix preu. Anem a dormir aviat i ens fan 2 entrepans i una fruita ja que a l’hora de sortida no hi ha ningú. Marxem a les 7:15 Lloc correcte 4,3/5 (una mica ranci) Atenció correcta sense més 4,4/5