Etapa 098

Dissate 29 de setembre de 2018

Riells i Viabrea – Mataró

34,6 Km

Ens acostem molt ràpidament. Avui hem fet la darrera etapa de muntanya. Hem creuat la serralada del Montnegre entre La Selva i el Maresme. Hem sortit per remuntar la vall de Fuirosos fins a arribar a Sant Martí de Montnegre, una ermita amb un parell d'edificacions al voltant, en una d'elles amb servei de restaurant els caps de setmana. Durant aquest trajecte la senyalització del GR-83 era bastant deficient. A partir d'aquí hem coincidit amb el GR-92 durant uns 4 km. Per aquí vàrem passar ja fa quasi 4 mesos, als inicis de la ruta 100 Fites en l'etapa Vallgorguina – Tordera. Tot i que anàvem en sentit contrari a com ho vàrem fer llavors, hem sentit que el pas del temps ha sigut molt ràpid. Quan vàrem iniciar les 100 Fites ens semblava que 4 mesos era molt temps i que costaria que passés. Ara a dos dies d'acabar i passar pel mateix lloc de fa 4 mesos ens ha fet sentir la subjectivitat del pas del temps. I això que no ha sigut un passeig. Aquesta subjectivitat del pas del temps també és aplicable a la vida, i a l'edat que tenim l'Enric i jo, el pas del temps  que ens queda també serà molt ràpid. L’important és vivir-ho intensament i el que sí és cert és que aquests 4 mesos han sigut molt intensos, possiblement els més intensos del que hem viscut fins ara.

De totes maneres hem percebut diferències en aquest tros que avui hem repetit: estava molt més sec i feia més calor que quan hi vàrem passar a primers de juny. Hem arribat al coll de can Poliva i aquí hem deixat el recorregut del GR-92 per seguir en direcció a Mataró. Primer hem passat per Collsacreu, a sobre d'Arenys de Munt. Això era meitat d'etapa. Hem seguit i hem hagut de fer un llarg trajecte de 16 kilòmetres per pista poc transitada. La part final hem anat molt ràpids però molt pesat, sobretot a l'arribar prop de Mataró.

En resum, una etapa molt llarga (més de 34 km) però amb desnivells acumulats importants. Hem arribat a la platja de Mataró i ja veiem Barcelona.


Allotjament etapa 097: Can Puig dels Fuirosos. Riells .

Es tracta d’una masia al bell mig del bosc després de dos cents metres de pista a la dreta del camí del GR83 un kilòmetre i mig per sobre de Riells en direcció a Mataró. Casa antiga però amb un interior acollidor. Sala d’estar amb habitacions al seu voltant. Ens donen una habitació amb dos llits separats i un bany amb dutxa i WC, amb rentamans. Decorat amb gust i adient a una casa vella i situada on està. Baix una gran sala amb una part que comunica amb la cuina i un menjador ampli. A l’hora de sopar es situen els queviures (sopa d’arròs i pollastre al forn, en una taula i nosaltres mateixos ens muntem el sopar agafant d’un moble rústic plats, coberts, etc. Per esmorzar com sempre marxem abans que comencin a servir-lo, ens deixen pa, tomàquet, embotit, formatge i fruita i una cafetera en la que podem fer cafè. Preu molt assequible amb sopar, esmorzar i dues pernoctacions 72 euros.  Marxem sobre les 7:30. Lloc correcte 4,7/5 i atenció també 4,8/5