Etapa 076

Avui ens queden 24 fites o etapes per acabar la ruta i és un bon moment per fer alguns balanços. Numèricament portem 1690 Km caminats amb una mitja diària de 21 km. Hem acumulat en ascens 83.000 metres que equival a haver pujat més de 9 vegades a l'Everest des de nivell del mar. Portem 435 hores de caminar efectiu amb una mitja de 5 hores i mitja diàries. El 50% del temps fem pujada, un 40% baixada i un 10% anem en pla. El ritme mig de pujada és de 380 metres per hora i el de baixada de 460. Durant la ruta he donat 2 milions i mig de passos. Jo he consumit, mentre caminava, 126.000 calories que equival a menjar 21,25 Kg de Lind del 90%. El consum calòric per hora és de 75 calories. Mentre he caminat la freqüència cardíaca mitja ha sigut de 98 batecs per minut i la respiració de 20 per minut. El consum d’oxigen (això va pels residents d'Anestesiologia) ha sigut de 31 litres d’oxigen per cada hora caminada. L’hora mitja que hem començat a caminar són les 7 del mati. De totes maneres notem molt l'escurçament del dia, ja que a dia d'avui fins més enllà de les 9 no ens arriben els primers rajos de sol.

L'etapa d'avui començava a Lladorre. Vorejant el riu hem agafat un camí antic que s'enfilava als poblets de Boldís Jussà i Boldís Sobirà, típics poblets dels que ens hem trobat en les darreres etapes. A partir d'aquí, primer per pista, la ruta seguia un camí fins al pla de Tudela. En aquest punt, enmig del camí ens hem trobat una vaca estirada al terra que estava agonitzant. L’hem vorejat i ella intentava bellugar-se. No hem pogut saber perquè s'estava morint, però a ben segur entre avui i demà els voltors faran festassa. Després hem arribat al punt més alt, el coll de Tudela (2239 metres) amb unes vistes fantàstiques sobre les muntanyes del Parc d’Aigües Tortes, per on vàrem passar fa dos dies, i a la vegada cap a la Pica d'Estats que rodejarem demà abans d'entrar a Andorra. Desprès una llarga baixada de 1000 metres per un camí de bosc prou bo fins arribar a Àreu, el darrer poble de la Vall Farrera on avui dormirem.

En resum un dia magnífic per la meteorologia, tot i que ahir vespre va fer tempesta, amb grans vistes i grans desnivells. Una de les coses que ens està cridant molt l'atenció és les poques persones amb les que ens creuem. Advertència: com que demà entrem a Andorra és possible que les ressenyes de les etapes s'endarrereixin donat que a Andorra la connectivitat es paga a preu molt alt.


Allotjament Hotel Llacs de Cardós. Tavascan.

Arribem amb prou temps per dinar. Habitació correcta amb dos llits, dutxa, bidet, pica i WC. Armari una mica destartalat. Dinem trinxat i mandonguilles amb salsa. Tot prou bo i casolà.

Per la tarda fa un bon xàfec amb tronada inclosa

Sopar a les 8:30. Sopa de galets i filet de porc amb compota de poma. Molt correcte. Esmorzar de forquilla i ganivet, dels millors que hem fet, amb embotit, pa amb tomàquet, pastes, sucs, cafè i llet, tot a dojo. Excel·lent. La filla de l’amo, adolescent, ha de repassar la química per setembre i va a l’institut on cursa els estudis tot l'any,... ni mes ni menys que a Esterri d'Àneu. Aquesta gent té un gran mèrit.

Lloc excel·lent 4,8/5 i atenció i menjar 5/5, excel·lent també.